Élményközpontú rajzszakkör gyerekeknek

 
"Az iskolában is van rajzszakkör, de az ennek a nyomába sem ér"
                                                     Varga Sára 12 éves
 
 
Saját fejlesztésű rajzprogramunkat 10-16 éves gyerekeknek ajánljuk.
 
Több mint 7 éve tartunk foglalkozásokat felnőtteknek, gyerekeknek rajzolás, festés és egyéb művészeti tevékenység témakörben.
 
Hosszú időn keresztül gyűjtöttük a tapasztalatokat, kísérleteztünk a feladatokkal, míg végül a rengeteg gyakorlati és elméleti tudás birtokában összeállítottunk egy olyan élményközpontú, egymásra épülő tanmenetet, mely észrevétlenül fejleszti hihetetlen szintre a rajzolás és művészi látásmód képességét
 
 
 
" Nem tudom mit vártam, de ez minden várakozásomat felűlmúlta"
                                                Hudra Eszter 14 éves
 
 
 
 
Mi vár itt rád? 
 
 • számtalan rajztechnikai módszer grafittól a színes technikákig
 • játékos, érdekes, rendhagyó feladatok
 • a rajzolás alapkészségeinek megismerése
 • kreativitás fejlesztése
 • jobbagyféltekés és hagyományos rajzolás módszereinek ötvözése
 • festészeti alapismeretek
 • szuper közösség, jó hangulat
 
 
 
Mi a sikerünk titka?
 
Minden szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy programjaink, szakköreink rövid időn belül hihetetlen népszerűségre tettek szert a városban, de egész pest megyéből jöttek hozzánk a foglalkozásokra.  Több száz gyerek vett részt a tanfolyamokon és nyári táborainkban, és sajnos sokan nem jutottak be véges kapacitásunk miatt. Legfontosabb célunk, hogy tanítványaink élvezzék a tevékenységet, legyen sikerélményük, és mindenki a saját képessége szerint tudjon fejlődni, miközben játékosan tanul. 
 
Nálunk nincsenek unalmas feladatok,olyan megközelítésből tanulunk rajzolni, hogy a végeredményhez vezető út izgalmas, érdekes legyen, hogy a gyerekek figyelmét folyamatosan fenntartsa. Jelmondatunk : élvezd amit csinálsz! Úgy gondolom ez a legjobb út a célunk elérésére, és mi ennek szellemében építettük fel vállalkozásunkat.
 
 
   
 
A komolyabb koncentrációt igénylő feladatok után általában felüdülést jelentő kreatív gyakorlat következik, és ezek sokszínűsége miatt a gyerekek mindig izgatottan várják a következő kihívást. Miután hasonló érdeklődésű gyerekek alkotják csoportjainkat, a közösségben gyorsan kialakulnak barátságok, a jó hangulat fokozza motívációjukat. Foglalkozásaink nagyon fontos hozadéka, hogy a gyerekek megtanulják tisztelni mások munkáját, bátorítani, bíztatni egymást, amely rendkívül inspiráló számukra. Sok játékos feladat mellett néha kisebb versenyeket rendezünk, ahol nem a legjobb rajz a nyerő, hanem a legszembetűnőbb fejlődést díjazzuk, természetesen a gyerekek szavazatai alapján. 
 
A rajzolás, a vízuális észlelés, a művészi látásmód az élet számtalan területén hasznosul, túlmenően a művészeti irányokon. Ma már a számítógépes grafikai tervezéshez, lakberendezéshez, építészethez, divattervervezéshez, iskolai és munkahelyi projektmunkákhoz és még rengeteg terület feladataihoz kapcsolódnak szorosan ezek a képességek.
Nagyon sok, hozzánk járó gyermek nyert rajzpályázatokon, és sokan, akik művészi iskolába készültek továbbtanulni, megerősítést, önbizalmat kaptak a nálunk megszerzett tudás birtokában.
 
A módszerünk segít, hogy a dolgokat más megvilágításból is megszemléljük, jobban megértjük az összefüggéseket, észrevesszük a megbújó részleteket és ezek a képességek az élet minden területén kamatoztathatják.
                    
 
" Szeretek ide járni, mert a suliban mindig megcsodálják a rajzaimat az osztálytársaim, és sokszor nem is hiszik el, hogy én rajzoltam"
                                                                                                        Viszkut Petra 13 éves
 
Az ünnepekre mindig különleges alkotásokkal készülünk, ilyenkor különösen izgatottak a gyerekek, hogy a saját készítésű ajándék nagyon jól sikerüljön. :
 
Mit kapnak a gyerekek ettől a programtól?
 
 
Elsődleges cél, hogy megtapasztalják az alkotás örömét, és ehhez rengeteg szakmai tudást nyújtunk. Ezenkívül olyan értékeket közvetítünk, melyekkel sokkal könnyeddébben veszik majd az akadályokat életükben. Türelmet tanulnak, lelassulnak, kikapcsolnak a zajos nyüzsgő technikai világból, amely rendkívül jó hatással van az idegrendszerükre. 
Megtanulják, hogy a sikerhez vezető út nem mindig egyenes, hogy újra és újra lehet próbálkozni, és hogy a kudarcok szükséges velejárói a sikernek.
 Megtanulják értékelni mások munkáját, társaik pozitív kritikáitól nő az önbizalmuk, önbecsülésük.
 Megtanulják, hogy nem másokhoz kell hasonlítaniuk, hanem saját magukhoz képest  kell fejlődniük. kell fejleszteniük ahhoz, hogy jól érezzék magukat. 
 
"Ez a legjobb szakkör, amelyre valaha is jártam. Jó lenne, ha többször is jöhetnék, mindig alig várom! "
                                                                     Markó Bernadett 13 éves
 
 
Technikai információk:
 
 • havonta 2x2,5 órás foglalkozások (havi 5 óra)
 • minden rajzeszközt biztosítunk
 • a kezdő tanfolyam időtartama 10 hónap (50 óra) 
 • 12-16 éves korig ajánljuk
 • minimum 7 maximum 13 fős csoport
 
Alkalmazott rajztechnikai eszközök: 
 
grafitcerza, szénceruza, tus és tinta, pasztellceruza, pasztellkréta, olajkréta, tollrajzolás, akvarell ceruza, akvarell festék, akril festék, vegyes technikai kellékek stb.
 
Művészeti, elméleti témák szerint:
 
vonalrajzok, árnyékolástechnika, perspektíva, portrérajzolás, kompozíció, negatív terek, színelmélet, festészeti technikák, média mix-es alkotások, eszközhasználat, és még nagyon sok művészeti technika megismerése, alkalmazása
 
Galériánkban megtekíntheted, milyen alkotásokat készítettek a gyerekek ezeken a foglalkozásokon, Természetesen ez csak egy kis ízelítő a rajzokból, 10 hónap alatt rengeteg rajz, festmény kerül ki kezük alól mindenféle témakörben, különböző technikai megoldásokkal.
 
 
 
Fontos:
 
Itt a főszerep a rajzolásé, festésé! Olyanok jelentkezését várjuk, akik tényleg szeretnek rajzolni, és képesek ezzel hosszabb időn át türelmesen foglalkozni. Természetesen lesznek szünetek, lazítós könnyed feladatok, de az idő nagy részét koncentrációt igénylő rajzolással töltjük.
 
 
A helyszín és időpont  szervezés alatt,  két csoportot tervezünk az alábbi két városba
Helyszín : Nürnberg ( szervezés alatt)
Erlangen ( szervezés alatt)
 
Amennyiben érdekel a szakkör, jelentkezz az alábbi űrlapon. Ez a jelentkezés nem jár semmiféle kötelezettséggel, de szeretnénk látni, hogy milyen létszámmal kalkulálhatunk, és a hiányzó információkat is meg tudjuk osztani az érdeklődőkkel, amint meglesz a kezdési időpont és helyszín. 
 
 Szeretettel várunk minden rajzolni szerető gyereket ! :)

Érdekel a rajzszakkör