Rajzolni fantasztikus dolog, mert...

  •                                 örömet okoz                    
  •                                 jókedvre derít
  •                                 lelket gyógyít
  •                                 gyönyörködtet
  •                                 felszabadít
  •                                 felemel

 

A rajzolás olyan alkotó tevékenység, amely segít, hogy felnőttkorban is megőrizhessük a gyermekkor szellemét. A rajzolás csodálatos dolog, számos jótékony testi-lelki hatása van.  Összehangolja a két agyféltekét, ezáltal egyensúlyt, harmóniát teremt bennünk, felszabadítja az elfojtott érzelmeket, mélyebb önismeretre tanít. Oldja a feszültséget, egyfajta meditatív, relaxált tudatállapotba kerülünk, kreatív lelki energiák szabadulnak fel bennünk, s ezen állapot pozitív élettani hatásai azonnal jótékonyan hatnak szervezetünkre.

 

Rajzolás közben megszűnik számunkra az idő, eltűnnek a hétköznapi gondok, minden lelassul körülöttünk, az alkotás öröme teljesen eluralkodik egész lényünkön, és a világ  ez alatt békés, és boldog hellyé változik számunkra.

 

                                            

Talán túlzásnak tűnhetnek a fenti szavak, de aki átélte már mindezt, tudja, hogy pontosan ilyen érzéseket kelt bennünk ez a tevékenység, és nagyon könnyű a rabjává válni.

Miért szokunk le mégis a rajzolásról a kamaszkor küszöbén? 

Kisgyermekként rengeteget rajzolunk.  Szeretünk rajzolni, vizuális kifejezőképességünk rendkívüli. Képekben mesélünk a világról, ahogy látjuk, teletűzdelve saját fantáziavilágunkkal. A felnőttek lelkesek rajzaink láttán, tobzódunk a dicséretekben, eszünkbe sem jut, hogy valami gond lehet a rajztudásunkkal.

 

Aztán 10 éves kor táján kezdjük egyre reálisabban látni a világot, igyekszünk rajzainkat a valósághoz igazítani, és ha ez nem sikerül, csalódottak, dühösek leszünk, önbizalmunk e téren csorbát szenved, elkönyveljük a tényt, hogy nincs tehetségünk a rajzoláshoz, és a kudarcok miatt felhagyunk vele.

 

                                                 

Pedig a rajzolás nem a tehetségen múlik. Mint minden, ez is megtanulható, és ehhez már számtalan segítséget kapunk az internet világában. Oktatóanyagok, videók, online tanfolyamok ezrei várják a lelkes diákokat (legyen az gyerek vagy felnőtt), hogy beavassák őket ennek a fantasztikus tevékenységnek a rejtelmeibe. 

Tanfolyamainkon több száz gyerek és felnőtt ismerkedett meg a rajzolás és festés rejtelmeivel. Hosszú évek alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, és ezek birtokában tudjuk, mi az a módszer, tematika, amellyel kínszenvedés nélkül, élvezetes feladatokon keresztül indul meg a fejlődés, és érkezik meg a várva várt sikerélmény. 

 "A rajzolás olyan képesség, amely tanulható és tanítható,

                                                                   nem varázslat, nem a szerencsén, vagy a géneken múlik"                                                                                                                               Betty Edwards

 

Hogyan lehetséges ez?

Nagyon egyszerűen!

Ne rajzolni tanuljunk, hanem LÁTNI !